Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  16/05/2017
Data da última atualização:  10/01/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BORGES, M. V.; ALVES, M. F.; CHAVES, M. A.; EGITO, A. S. do; GROSS, E.; FERRÃO, S. P. B.
Afiliação:  Universidade Estadual do Sudoeste da Bahia (UESB) - Campus de Itapetinga - BA, Brasil; UESB - Campus de Itapetinga - BA, Brasil; UESB - Campus de Itapetinga - BA, Brasil; ANTONIO SILVIO DO EGITO, CNPC; UESC: Universidade Estadual de Santa Cruz, Universidade Estadual de Santa Cruz (UESC) - Salobrinho, BA, Brasil; Sibelli Passini Barbosa Ferrão, UESB - Campus de Itapetinga - BA, Brasil.
Título:  Chemical, structural and proteomic profile of buffalo milk powder produced in mini spray dryer.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  Revista Mexicana de Ingeniería Química, v. 16, n. 1, p. 67-76, 2017.
Idioma:  Inglês
Notas:  [ANTONIO SILVIO DO EGITO VASCONCELOS].
Conteúdo:  Abstract: The objective of this work was to obtain buffalo milk powder through the process of drying in mini spray dryer, and evaluate its physical, chemical, structural and proteomic features during storage. The buffalo milk was subjected to drying by atomization, air temperature of 140°C inlet. The samples were evaluated at times 0, 30, 60, 90, 120 and 150 days of storage. The moisture content, fat, protein, ash, density, acidity, solubility index, burning particles were analysed, along with structural analysis by Scanning Electron Microscopy (SEM) and proteomic study (SDS-PAGE). The production of milk powder from the set standards produced a buffalo milk powder with satisfactory results of physical and chemical compositions. In the SEM analysis was possible to observe an accumulation of milk powder particles with withered and wrinkled structures. Variations in the intensity of the bands of protein fractions were observed by electrophoresis, but no significant changes. The production secured buffalo milk powder with good quality characteristics, without any undesirable changes in the product during the storage time. [Perfil quimico, estructural y proteomico de leche en polvo del bufalo producido en mini secador por aspersion]. Resumen: El objetivo de este estudio fue obtener leche de bufala en polvo por el proceso de secado en un mini secador por aspersion y evaluar sus caracter?sticas f?sicas, qu?micas, estructurales y proteomicas durante el almacenamiento. La leche de bu... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Leite de búfala.
Thesagro:  Armazenamento; Atomização; Búfalo; Composição química; Eletroforese; Microscopia; Tecnologia de alimento.
Thesaurus Nal:  Buffalo milk; Chemical composition; Electrophoresis; Food composition; Food technology; Microscopy; Spray drying; Storage.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/159900/1/CNPC-2016-Chemical.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC33559 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Hortaliças. Para informações adicionais entre em contato com cnph.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Hortaliças.
Data corrente:  05/12/1997
Data da última atualização:  05/12/1997
Autoria:  PESSOA, H. B. S. V.; CORDEIRO, C. M. T.
Afiliação:  EMBRAPA-CNPH, Brasilia, DF.
Título:  Avaliacao de cultivares de cenoura no outono-inverno no Distrito Federal.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Horticultura Brasileira, Brasilia, v.15, n.1, p.72-74, maio 1997.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Carrot; Cultivar; Distrito Federal; Florescimento; Productivity; Variety; Yield.
Thesagro:  Cenoura; Daucus Carota; Produtividade; Queima da Folha; Variedade.
Thesaurus NAL:  bolting; Brazil; leaf blight.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Hortaliças (CNPH)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPH9914 - 1UPCAP - --635.05
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional